Genre not found
Artist not found
Album not found
Song not found

The Blacker the Berry
Kendrick Lamar Lyrics


Everything black, I don't want black (they want us to bow)
I want everything black, I ain't need black (down to our knees)
Some white, some black, I ain't mean black (and pray to the God)
I want everything black (we don't believe)
Want all things black, I don't need black
Want everything black, don't need black
Our eyes ain't black, I own black
Own everything black

Six in the morn'
Fire in the street
Burn, baby, burn
That's all I wanna see
And sometimes I get off watchin' you die in vain
It's such a shame they may call me crazy
They may say I suffer from schizophrenia or somethin', but homie, you made me
Black don't crack, my nigga

I'm the biggest hypocrite of 2015
Once I finish this, witnesses will convey just what I mean
Been feeling this way since I was sixteen, came to my senses
You never liked us anyway, fuck your friendship, I meant it
I'm African-American, I'm African
I'm black as the moon, heritage of a small village
Pardon my residence
Came from the bottom of mankind
My hair is nappy, my dick is big, my nose is round and wide
You hate me don't you?
You hate my people, your plan is to terminate my culture
You're fuckin' evil I want you to recognize that I'm a proud monkey
You vandalize my perception but can't take style from me
And this is more than confession
I mean I might press the button just so you know my discretion
I'm caught in my feelings, I know that you feel it
You sabotage my community, makin' a killin'
You made me a killer, emancipation of a real nigga

The blacker the berry, the sweeter the juice
The blacker the berry, the sweeter the juice
The blacker the berry, the sweeter the juice
The blacker the berry, the bigger I shoot

I said dem treat we like a slave, cah we black
Woii, we feel wul heap ah pain, cah we black
I man ah say dem put we inna chain, cah we black
And watch 'ya now, big gold chain full of rocks
And you nuh see di whip, left scar 'pon we back
But now we have a big whip parked 'pon di block
How dem ah seh we doomed from the start, cah we black?
Remember this, every race start from the block, jus 'member dat

I'm the biggest hypocrite of 2015
Once I finish this, witnesses will convey just what I mean
I mean, it's evident that I'm irrelevant to society
That's what you're telling me, penitentiary would only hire me
Curse me 'til I'm dead
Church me with your fake prophesize that I'ma be just another slave in my head
Institutionalized manipulation and lies
Reciprocation of freedom only live in your eyes
You hate me don't you?
I know you hate me just as much as you hate yourself
Jealous of my wisdom and cards I dealt
Watchin' me as I pull up, fill up my tank, then peel out
Muscle cars like pull ups, show you what these big wheels 'bout, ah
Black and successful, this black man meant to be special
Katzkins on my radar, bitch, how can I help you?
How can I tell you I'm making a killin'?
You made me a killer, emancipation of a real nigga

The blacker the berry, the sweeter the juice
The blacker the berry, the sweeter the juice
The blacker the berry, the sweeter the juice
The blacker the berry, the bigger I shoot

I said dem treat we like a slave, cah we black
Woii, we feel wul heap ah pain, cah we black
I man ah say dem put we inna chain, cah we black
And watch 'ya now, big gold chain full of rocks
And you nuh see di whip, left scar 'pon we back
But now we have a big whip parked 'pon di block
How dem ah seh we doomed from the start, cah we black?
Remember this, every race start from the block, jus 'member dat

I'm the biggest hypocrite of 2015
When I finish this if you listenin' then sure you will agree
This plot is bigger than me, it's generational hatred
It's genocism, it's grimy, little justification
I'm African-American, I'm African
I'm black as the heart of a fuckin' Aryan
I'm black as the name of Tyrone and Darius
Excuse my French but fuck you, no, fuck y'all
That's as blunt as it gets, I know you hate me, don't you?
You hate my people, I can tell 'cause it's threats when I see you
I can tell 'cause your ways deceitful
Know I can tell because you're in love with that Desert Eagle
Thinkin' maliciously, he get a chain then you gone bleed him
It's funny how Zulu and Xhosa might go to war
Two tribal armies that want to build and destroy
Remind me of these Compton Crip gangs that live next door
Beefin' with Pirus, only death settle the score
So don't matter how much I say I like to preach with the Panthers
Or tell Georgia State, "Marcus Garvey got all the answers"
Or try to celebrate February like it's my B-Day
Or eat watermelon, chicken, and Kool-Aid on weekdays
Or jump high enough to get Michael Jordan endorsements
Or watch BET 'cause urban support is important
So why did I weep when Trayvon Martin was in the street
When gang banging make me kill a nigga blacker than me?
Hypocrite!

Lyrics © BMG Rights Management, Universal Music Publishing Group, Sony/ATV Music Publishing LLC, Royalty Network, Warner Chappell Music, Inc.
Written by: Jeffrey Campbell, Kendrick Duckworth, Stephen Noel Kozmeniuk, Matthew Jehu Samuels, Zale Epstein, Alexander Izquierdo, Brent Andrew Kolatalo, Ken Lewis, Terrace Martin

Lyrics Licensed & Provided by LyricFind
To comment on specific lyrics, highlight them
Most interesting comments from YouTube:

G Yui

I'm the biggest hypocrite of 2015
When I finish this if you listenin' then sure you will agree
This plot is bigger than me, it's generational hatred
It's genocism, it's grimy, little justification
I'm African-American, I'm African
I'm black as the heart of a fuckin' Aryan
I'm black as the name of Tyrone and Darius
Excuse my French but fuck you — no, fuck y'all
That's as blunt as it gets, I know you hate me, don't you?
You hate my people, I can tell 'cause it's threats when I see you
I can tell 'cause your ways deceitful
Know I can tell because you're in love with that Desert Eagle
Thinkin' maliciously, he get a chain then you gone bleed him
It's funny how Zulu and Xhosa might go to war
Two tribal armies that want to build and destroy
Remind me of these Compton Crip gangs that live next door
Beefin' with Pirus, only death settle the score
So don't matter how much I say I like to preach with the Panthers
Or tell Georgia State "Marcus Garvey got all the answers"
Or try to celebrate February like it's my B-Day
Or eat watermelon, chicken, and Kool-Aid on weekdays
Or jump high enough to get Michael Jordan endorsements
Or watch BET 'cause urban support is important
So why did I weep when Trayvon Martin was in the street
When gang banging make me kill a nigga blacker than me?
Hypocrite!Dritan Jaupaj

Hyrje: Kendrick Lamar & Lalah Hathaway]
Gjithçka e zezë, nuk dua të zezë (Ata duan që ne të përkulemi) Unë dua gjithçka të zezë, nuk kam nevojë për të zezë (deri në gjunjë) Disa të bardha, disa të zeza, nuk dua të them të zeza (Dhe lutju Zotit) Unë dua gjithçka të zezë (Ne nuk besojmë) Gjithçka e zezë, dua të gjitha gjërat e zeza Nuk kam nevojë për të zezën, dua gjithçka të zezë Nuk ka nevojë për të zezën, sytë tanë nuk janë të zinj Unë zotëroj të zezën, zotëroj gjithçka të zezë .
.
[Ura: Kendrick Lamar] Gjashtë në mëngjes ' Zjarr në rrugë Djeg, foshnjë, djeg (Ti, ti, ti, ti, ti) Kjo është gjithçka që dua të shoh (Ti, ti, ti, ti, ti) Dhe ndonjëherë zbres duke vëzhguar se vdes kot Suchshtë një turp i madh që ata mund të më quajnë të çmendur Ata mund të thonë se vuaj nga skizofrenia ose diçka ' Por homie, ti më bëre (Ti, ti, ti, ti, ti) E zeza mos plas, nigga ime.
.
[Vargu 1: Kendrick Lamar] Unë jam hipokriti më i madh i vitit 2015 Sapo ta përfundoj këtë, dëshmitarët do të përcjellin pikërisht atë që dua të them Jam ndjerë në këtë mënyrë që kur isha gjashtëmbëdhjetë, erdha në vete Asnjëherë nuk na keni pëlqyer gjithsesi, qij miqësinë tuaj, e kam dashur atë Jam afrikano-amerikan, jam afrikan, jam i zi si hëna Trashëgimia e një fshati të vogël, më fal vendbanimin tim Erdhi nga fundi i njerëzimit Flokët i kam pelena, kari im është i madh, hunda ime është e rrumbullakët dhe e gjerë Ju më urreni apo jo? Ju e urreni popullin tim, plani juaj është të përfundoni kulturën time Ju jeni duke u dredhur nga e keqja Unë dua që ju të pranoni se unë jam një majmun krenar Ju vandalizoni perceptimin tim, por nuk mund të merrni stil nga unë Dhe kjo është më shumë sesa rrëfim Unë do të thotë që unë mund të shtyp butonin vetëm kështu që ju të dini diskrecionin tim Unë jam kapur në ndjenjat e mia, e di që ti e ndjen atë Ju sabotoni komunitetin tim, bëni 'një vrasës' Ti më bëre një vrasës, emancipim i një nigge të vërtetë.
.
[Pre-Kori: Kendrick Lamar] Sa më e zi të jetë manaferra, aq më i ëmbël është lëngu Sa më e zi të jetë manaferra, aq më i ëmbël është lëngu Sa më e zi të jetë manaferra, aq më i ëmbël është lëngu Sa më e errët është manaferra, aq më e madhe gjuaj .
.
[Refreni: Vrasësi] Unë thashë se ata më trajtojnë si një skllav, më ka zezë Woi, ne ndiejmë një grumbull të tërë dhimbjesh, cah 'ne të zinj Dhe njeriu thotë se ata më vunë zinxhirë, cah 'ne të zezë Imagjinoni tani, zinxhirë të mëdhenj ari plot me gurë Si nuk e shihni kamxhikun, plagët e majta më kthejnë prapa Por tani kemi një kamxhik të madh të parkuar pas bllokut Të gjithë ata thonë që ne jemi të dënuar që nga fillimi, cah 'ne zi Mos harroni këtë, çdo garë fillon nga blloku, anëtari i jus 'dat.
.
[Vargu 2: Kendrick Lamar] Unë jam hipokriti më i madh i vitit 2015 Sapo ta përfundoj këtë, dëshmitarët do të përcjellin pikërisht atë që dua të them Dua të them, është e qartë që jam irelevante për shoqërinë Kjo është ajo që ju po më tregoni, IEVP vetëm do të më punësonte Mallko deri sa të kem vdekur, më kisha me profetizimin tënd të rremë Se unë do të jem vetëm një skllav tjetër në kokën time Manipulimi dhe gënjeshtrat e institucionalizuara Reciprociteti i lirisë jeton vetëm në sytë tuaj Ju më urreni apo jo? E di që më urreni po aq sa e urreni veten Xheloz për mençurinë dhe kartat e mia që trajtova Më vëzhgoni ndërsa ngrihem lart, mbushni rezervuarin tim, pastaj hiqni lëkurën Makinat e muskujve si tërheqjet, ju tregojnë se çfarë luftojnë këto rrota të mëdha, ah I zi dhe i suksesshëm, ky njeri i zi donte të ishte i veçantë Katzkins në radarin tim, kurvë, si mund të të ndihmoj? Si mund t'ju them se po bëj një vrasje? Ti më bëre një vrasës, emancipim i një nigge të vërtetë.
.
[Pre-Kori: Kendrick Lamar] Sa më e errët është manaferra, aq më i ëmbël është lëngu Sa më e errët është manaferra, aq më i ëmbël është lëngu Sa më e errët është manaferra, aq më i ëmbël është lëngu Sa më e zezë është manaferra, aq më e madhe gjuaj .
.
[Refreni: Vrasësi] Unë thashë se ata më trajtojnë si një skllav, më ka zezë Woi, ne ndiejmë një grumbull të tërë dhimbjesh, cah 'ne të zinj Dhe njeriu thotë se ata më vunë zinxhirë, cah 'ne të zezë Imagjinoni tani, zinxhirë të mëdhenj ari plot me gurë Si nuk e shihni kamxhikun, plagët e majta më kthejnë prapa Por tani kemi një kamxhik të madh të parkuar në bllok Të gjithë ata thonë që jemi të dënuar që nga fillimi, cah 'ne zi Mos harroni këtë, çdo garë fillon nga blloku, anëtari i jus 'dat.
.
[Vargu 3: Kendrick Lamar] Unë jam hipokriti më i madh i vitit 2015 Kur ta përfundoj këtë nëse dëgjon, atëherë sigurohu që do të pajtohesh Kjo komplot është më e madhe se unë, është urrejtja e brezave Genshtë gjenocizëm, është i zymtë, pak justifikim Unë jam afrikano-amerikan, unë jam afrikan Jam e zezë si zemra e një ariani të ndyrë Unë jam i zi si emri i Tironës dhe Darit, falni frëngjishten time Por qij ju - jo, dreqin të gjithë, kjo është aq e hapur sa bëhet E di që më urren, apo jo? Ju e urreni popullin tim, unë mund të them 'sepse janë kërcënime kur ju shoh Unë mund të them 'bëj rrugët e tua mashtruese Dije që unë mund të them sepse ti je e dashuruar me atë Shqiponjën e Shkretëtirës Mendoni keqdashës, ai merr një zinxhir, atëherë ju shkoni e përgjakni atë Funnyshtë qesharake se si Zulu dhe Xhosa mund të shkojnë në luftë Dy ushtri fisnore që duan të ndërtojnë dhe shkatërrojnë Më kujto këto banda Compton Crip që jetojnë në vendin fqinj Beefin 'me Pirus, vetëm vdekja zgjidh rezultatin Pra, pa marrë parasysh sa them se më pëlqen të predikoj me Panterët Ose thuaji Georgia Georgia "Marcus Garvey mori të gjitha përgjigjet" Ose përpiquni të festoni shkurtin sikur është Dita ime e B-së Ose hani shalqi, pulë dhe Kool-Aid gjatë ditëve të javës Ose hidheni aq lart sa të merrni miratimet e Michael Jordan Ose shikoni BET sepse mbështetja urbane është e rëndësishme Atëherë pse kam qarë kur Trayvon Martin ishte në rrugë Kur bandat e bandave më bëjnë të vras ​​një nigga më të zezë se unë? Hipokrit!All comments from YouTube:

Kendrick Lamar Spotlight

⬇️LIKE IF YOU BUMPING THIS IN 2020! 👍👍

Markjoseph n

2022

Grofty

2022

Julian Round

2021

Benial Matthew

2021

Pontiakos

2021

14 More Replies...

Jay Roc

Mans gonna mop the floor with the entire game when he drops his next album I cannot wait

Candy Mincy

Sooo I read somewhere he is retired. Is this true. I Hope Not

J Dave2590

Gonna be a Nuke of an album, definitely gonna be an album of the year.

RobbyBean

ALL HAIL KING KENDRICK! ‘Hip Hop Runs The World!’ 🔥💪🏾

More Comments

More Videos