Bowling for Columbine Pt 2
Svartepetter Lyrics


Lille Ole går i shortsen igjennom brennesla
Det er som han vokser litt for hvert sekund han brenner seg
Alt i livet leder fram til denne hendelsen
Og tusen onde ord går bak og styrer dette mennesket
Samme veien som han pleier å gå og være redd
Det er samme veien alle fæle ting har pleid å skjedd
Men denne veien e'kke samme veien mer i dag
Nei, i dag for første gang er denne veien hans
Han går inn den samme døra som de andre gjør
Han går'kke inn den andre veien som han pleide før
Alt som skiller han fra klassen er en liten dør
Det er bare et stykke ved som skiller mellom liv og død
Han åpner døra, lærerinna kommer mot'n
Hun hyler ut i skrekk i det han løfter opp pistolen
Han sier ikke et ord, han bare skyter henne i hodet
Og tråkker inn i rommet og lager spor igjennom blodet

Det var dagen lille Ole kom på TV
Han vare på første siden i Dagblad' og i VG
De intervjuet både lærere og elever
Og skrev det var en skrekkelig tragedie
Alle var de enig, dette var en sørgelig historie
Det var en gutt som hadde stormet inn på skolen
Og ingen visste hvorfor Ole gjorde som han gjorde
Men han gikk igjennom klasserommet og fyrte av pistolen

Bare "bam", han som pissa på'n, "bam", han som slo
Og så "bom, bom", begge to som bandt'n fast i do
Går forbi dem der de ligger, og han sparker begge to
Før han "blaw, blaw, blaw", de som ikke gjorde no
Og han skyter de som griner, og han skyter de som lo
Lille Ole står og ler med hele trynet fult av blod
Han snurrer rundt og rundt imens han skyter med pistolen
Han skulle hatt bensin og fucking fyrt på hele skolen
De har ydmyka Ole over flere skoleår
Men ingen gjorde noe, alle sammen bare så
Og alle sammen skal de komme og titte på det nå
Og sitte der og late som om ikke de forstår
At alle de som ligger der på gulvet har fortjent det
De selv er grunnen til at ingen av dem lever
Og lille Ole gikk og satt seg bak kateteret
Og pekte med pistolen under kjeven

Det var dagen lille Ole kom på TV
Han vare på første siden i Dagblad' og i VG
De intervjuet både lærere og elever
Og skrev det var en skrekkelig tragedie
Alle var de enig, dette var en sørgelig historie
Det var en gutt som hadde stormet inn på skolen
Og ingen visste hvorfor Ole gjorde som han gjorde
Men han gikk igjennom klasserommet og fyrte av pistolen

Contributed by Michael F. Suggest a correction in the comments below.
To comment on specific lyrics, highlight them
Genre not found
Artist not found
Album not found
Song not found
Comments from YouTube:

Flores Night

Sangen her er genial, tar opp tema som mange ikke har tenkt over. Mange ser mobbing og kanskje utfører det. Folk vet ikke hvor ille det er og hva det gjør med han/hun som blir mobbet.

Jeg har blitt mobbet og har mobbet. Jeg begynte å forstå hva det gjør med folk da jeg kom til rektorskontor. Jeg ble også mobbet på den tiden men skjønte ikke at det var ille for han jeg gjorde det mot. Vi var jo venner men ting jeg sa ble ikke tatt som en vits alltid så det var en virkelig øyevåkner. Jeg visste aldri hvordan han følte det før da. Vi er bedre venner nå etter jeg sa det til han som det var og beklaget for alt det jeg gjorde. Jeg mente aldri å påføre han noen skade som gjorde han vondt.

En annen kompis er mye av det samme. Jeg bare tullet med han, men det ble for ofte så han tok det ikke som en vits lengre og det skjønner jeg. Han distanserte seg fra meg og begynte å henge med andre. Jeg skjønte ikke hvorfor i starten. Etter hvert så begynte jeg å skjønne hvorfor. Jeg bestemte meg for å fortelle han at jeg ikke mente det og at jeg skjønner at han ikke liker meg for det jeg har gjort. Etter jeg sa det så snakker vi hver helg. Vi var i samme russegruppe, hengte hele sommeren sammen. Etter at han flytta så er det obligatorisk å ringe hverandre én gang i uka for å høre hvordan det går med hverandre.

Alle disse handlingene angrer jeg EKSTREMT mye på. Men er glad for den erfaringen jeg fikk. Jeg vet at ikke alle folk mener å påføre skade på andre men gjør det ubetenksomt. Da er det viktig å se på hvordan motparten reagerer til det man sier. Blir han/hun stille, snakker de ikke så mye osv. VIKTIGE TEGN å huske på.

Jeg hadde mye problemer hjemme som mange andre som mobber har. Jeg hadde en alkholiker mamma som drakk seg drita hver helg men ellers var hun grei. Jeg hadde en far som hadde ekstreme sinne problemer (han var aldri voldlig men sa mye sårende). INGEN av disse tingene er en unnskyldning til å være frekk mot noen andre. Det er kanskje lett å føles ut som man er personen som har endelig «kontroll» men det er ikke en god ting for alle andre. For dere som kanskje går på skole eller jobber hver grei mot andre selvfølgelig kødd med andre men aldri dra det for langt.

Dette kan skape problemer for andre som kan gå veldig langt. Selvmord, skoleskyting, selvskading.

En god venninne av meg begikk selvmord i fjor. Hun hadde flyttet fra byen for å gå på ungdomsskole og videregående i en annen by. Jeg hadde kontakt med hun igjennom hele ungdomsskolen via kik. Snakka med hun i starten av videregående men så mistet vi kontakten. Vi snakket aldri sammen lengre. I fjor fikk jeg høre at hun hadde begått selvmord. Jeg skylder på meg selv veldig ofte for å ikke ha tatt kontakt med hun. Jeg og hun har gått igjennom depresjon igjennom ungdomsskolen og videregående. Jeg har fortsatt depresjon men det blir verst på vinteren pga mørketider og har ikke mulighet til å møte venner like ofte.

Jeg ønsker for alle dere som leser dette til å ta det innover seg å være en grei person imot andre. Inkluder de som ikke blir inkludert. Jeg har møtt mange kule folk når jeg gjorde det på videregående. Jeg han nesten bare med de som ikke var «kule». Jeg har aldri vært «kul» selv men har vært på god fot med alle.

Alle kan være gode om de prøver og er villig til å gjøre en forskjell. Vær grei mot andre, snakk med de som ikke har mange rundt seg. Dere aner ikke hvor stor forskjell det utgjør.

Om du går igjennom depresjon prøv å snakk med andre. Jeg ble bedre på å gjøre det på tredje året på videregående. Men jeg er ikke i nærheten i flink nok. Jeg har folk jeg kan snakke med men jeg ringer de ikke sender de ikke melding. Dette er fordi jeg ikke vil at de skal tenke på mine problemer eller meg. Har ikke sagt til noen i familien om det jeg fikk høre i fjor eller om min depresjon. Dette er noe jeg burde gjøre og jeg burde bli flinkere på å snakke med andre fordi det hjelper ekstremt mye, bedre å få det ut enn å la det bygge seg opp inni seg selv.

Det ble kanskje mye som jeg har skrevet her men måtte bare få det ut. Til dere som leste dette takk og husk du er ikke alene du kan gjøre en forskjell med deg selv og mot andre.

FredRockz

Ser nesten ut som jeg er den første til å lese igjennom dette, men dette var en virkelig flott kommentar, på veiene av det norske folk så takker jeg for ditt bidrag til bedret psykisk helse.